Organizatat e dala nga lufta e UÇK-së dhe familjarët e të vrarëve dhe të arrestuarve në rastin “Kumanova”, kanë zgjedhur 28 Nëntorin për të mbajtur një protestë në Prishtinë.Organizatat e dala nga lufta e UÇK-së u kanë bërë thirrje qytetarëve dhe veteranëve, që të marrin pjesë në protestë, e cila mbahet kundër dënimit të të dënuarve të Grupit të Kumanovës.Protesta do të mbahet para Tetarit Kombëtar dhe fillon në ora 14:00. Përndryshe, protesta kundër vendimit të Gjykatës Supreme në Shkup kanë nisur nga dita e shpalljes së vendimit, në Pejë dhe Gjilan dhe në Prishtinë.