Shumë ushqime mund t’ju bëjnë të ndiheni mirë dhe të lumtur si një tenxhere e mbushur me makarona apo buka e nxehtë.

Për të hequr dorë nga karbohidratët është tepër e vështirë, prandaj shkencëtarët janë kujdesur që të japin një përgjigje.

Studimi i ri i Universitetit Deakin në Australi zbulon se ne kemi gjashtë shije që shpjegojnë dashurinë tonë për makarona dhe ushqime të ngjashme me to.

Shkencëtarët shtojnë se dëshira e njerëzve për të konsumuar karbohidrate vjen nga sheqeri pasi shumë persona arrijnë të kuptojnë shijen e niseshtes.

Ata që e ndjejnë më shpejt janë më të shëndetshëm dhe nuk mund të largohen nga karbohidratet që të humbasin peshë, sado që kërkohet nga dietat e shumta.