Diplomati me renome dhe ish sekretari shtetëror amerikan Henri Kisinxheri nga apartamenti i tij luksoz në Manhaten shpalosi planin rrëqethës amerikan. Diplomati, teoricieni dhe publicisti amerikan 89 vjeçar, Henri Kisinxher përveç tjerash theksoi:

“Në rast se nuk i dëgjoni daullet e luftës atëherë jeni të shurdhër, Lufta e tretë botërore është afër, për Shtetet e Bashkuara të Amerikës  Kina dhe Rusia janë në lajthitje, tha Kisinxheri.”Rritja e fuqisë ushtarake të Kinës dhe forcimi i Rusisë pas shpërbërjes së Bashkimit Sovjetik është ndjenë e rreme. Kjo për ta do të jetë vdekje më e shpejtë. Lufta që po afrohet do të jetë aq e rëndë, të cilin do të fitojë vetëm një superfuqi dhe kjo do të jetë e popullit tonë. Ardhmëria e Bashkimit Evropian, shkon  me një shpejtësi të madhe  tek themelimi i një shteti të vetëm. Kjo shpejtësi e tyre  flet për mua  për një llogari të madhe të pritshme”.

“Lufta e tretë botërore është në rrugë të sipër dhe pika e saj fillestare do të jetë Irani”ka deklaruar Kisinxheri dhe më tutje ka shtuar:

“Për ushtrinë amerikane nga aspekti strategjik kontrolli mbi 7 shtete të Lindjes së mesme është tepër i rëndësishëm. Pasi që në këto shtete gjenden burimet e naftës dhe resurset tjera ekonomike. Tani ka mbet hapi i vetëm: Të sulmohet Irani. Arusha e madhe ruse dhe Kina nga gjumi do të zgjohen,  dhe Izraeli me të gjitha forcat ushtarake që i ka në dispozicion do të vret arab  sa të mundet. Shpresoj se çdo gjë do të shkojë si duhet dhe se gjysma e Lindjes së mesme do të jetë e Izraelit”.

Të rinjtë tanë  gjatë viteve   me tastaturë kanë ushtruar  lojërat ushtarake.

Në të ardhmen e afërt pasqyra e vërtetë e lojës së re Call of Duty për të rinjtë do të jetë shumë interesante. Ushtarët tanë do të nënshtrohen urdhërave  dhe myslimanët  do t’i shndërrojmë në hi, ndërsa në rrugë do të luftojnë me rusët dhe kinezët të çmendur. Krijimi i  një botë të re sipas vështrimit të Kisinxherit do të jetë: “Vetëm një superfuqi do të ekzistojë. Një shtet global do të jetë. Mos harroni se Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë  në posedim armët më të fuqishme  dhe në asnjë shtet tjetër nuk ka ekipe të tilla sikurse tek neve  që gjenden ekipet e përgatitura dhe të stërvitura . Me ardhjen e kohës këto armë do të i prezantojmë  botës”, përfundoi  Henri Kisinxheri ish politikani dhe këshilltari amerikan me prejardhje hebrenje.