Sektori i Punëve të Brendshme Shkup ka ngritur kallëzim penal “rrezikimin e sigurisë” kundër EI, një 57-vjeçare, një bombardues i rremë, i cili u dyshua se kishte një rrip eksplozivësh rreth belit të tij dhe u arrestua nga organet e policisë. E.I krijoi panik para gjykatës gjatë shpalljes së aktgjykimit për të pandehurit e ‘Lagjes së Trimave’.

Siç informuan nga policia, “Do të thotë me 02.11 e këtij muaji i akuzuari ka shkuar në zyrën e avokatit me lokacion në rrugën “Bitpazarska” dhe të punësuarës në zyrë i ka dorëzuar listë me përmbajtje kërcënuese dhe në këmbë është drejtuar drejt objekteve të Gjykatës së Apelit dhe Supremes së Republikës së Maqedonisë ku u shqyptuan aktgjykimet e të akuzuarve në proces gjyqësor”.

Pas E.I. arriti para Gjykatës Supreme, punonjësit e policisë vunë re se e njëjta rreth rripit kishte shufra që ngjanin me pajisje eksplozive të improvizuar, e cila ishte në të vërtetë një fishekzjarr, shtoi policia.