Vlerësimet e veturave nga amator të kësaj fushe, nganjëherë sjell disa mënyra interesante testimi.

I tillë është edhe testimi i VW Arteon nga një ngasës entuziast i këtij modeli i cili ka gjetur një mënyrë veçantë për testim, transmeton Express. Ai ka zgjedhur të dashurën e tij Ukrainase e cila provon të gjitha hapësirat e veturës.

Volkswagen Arteon është modeli pasardhës i Volkswagen Passat CC dhe në Gjermani shitet me një çmim prej rreth 50,000 Euro. Ky çmim është për modelin bazik me benzinë.