Një video e riaktualizuar këto ditë, tregon edhe një herë dëshminë për krimet e ushtrisë serbe të bëra gjatë luftës në Kosovë.

Në një video të vitit 1999, tregohet historia e një vogëlusheje me emrin Drenusha Gashi, të cilës serbët fillimisht ia kishin vrarë nënën dhe vëllanë dhe më pas e kishin gjymtuar atë, duke ia prerë njërën dorë.

Drenusha e vogël kishte arritur t’i shpëtojë këtij krimi, ndërsa në atë kohë ishte strehuar në Austri, ku kishte marrë trajtimet e nevojshme, transmeton Magazina.al.

Fatin e Drenushës e kishin edhe shumë fëmijë të tjerë kosovarë, disa prej tyre kishin rënë në duart e forcave serbe duke mos ia kursyer as jetën.