Presidenti i Hondurasit Huan Orlando Hernandes shpalli fitore në zgjedhjet e djeshme presidenciale para se të shpallen rezultatet përfundimtare.

Sipas rezultateve nga jehona e votimit, Televisentro Ernandes prin me 44 për qind të votave para kandidatit të opozitës Salvador Nasrala me 34,7 për qind.

Pasi Hernandes shpalli fitore, 64-vjeçari Nasrala, kandidati i Lidhjes opozitare kundër diktaturës, gjithashtu shpalli fitore.

Në treshen kyesuese në mesin e nëntë kandidatëve figuron edhe 50-vjeçari Luis Selaja nga Partia liberale. Nasrala dhe Selaja paralajmëruan se nuk do ta njohin rizgjedhjen e Hernandes.