Kryetari i Komisionit Parlamentar për Çështje Evropiane, Artan Grubi, siç njoftoi, seanca e komisionit në leximin e dytë do të diskutojë projekt-ligjin mbi gjuhët, të planifikuar për 22 nëntor – Dita e alfabetit shqip, kanë konfirmuar nga Komisioni për “Meta”.

Grupi e ka paralajmëruar këtë mbrëmë në konferencë për shtyp në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë ku në vazhdimin e seancës së 15 parlamentare deputetët votuan me 66 “për” dhe 41 “kundër”, ku ia dhanë vizën propozim-ligjit për përdorimin e gjuhëve në lexim të dytë në komisionet kompetente.

Grupet parlamentare të VMRO-DPMNE-së dhe ajo e LSDM-së thanë se do të paraqesin ndryshime në ligj që do të shqyrtohen në Komisionin amë.

Grupi tha se grupi parlamentar i BDI-së nuk do të dorëzojë propozim-ndryshimi dhe vërejtjet e tyre veçse janë dorëzuar në Komisionin e Venedikut./TetovaSot/