Joseph Dresden Empey është një misionar i krishterë, i cili i ka shpëtuar tri sulmeve terroriste gjatë viteve të fundit.

Më i rrezikshmi ishte ai i Brukselit në vitin 2016, ku ai thotë se u shpëtua nga një grua myslimane.

“Ajo më pa që nuk po lëvizja dot dhe mu afrua duke më ndihmuar. Ti je OK po më thoshtë ndërkohë që po më ndihmonte. Nuk kam arritur t’a kontaktoj më atë grua”., -shprehet 20-vjeçari Joseph, i cili ia dedikon asaj faktin se tani është gjallë.

“Jeta ime ka ndryshuar tërësisht tani. Ccdo ditë ngrihem duke parë dorën e copëtuar nga copat e bombës që më goditi”., – vijon ai.

Joseph i ka shpëtuar edhe shpërthimit në maratonën e Bostonit si edhe sulmit në Francë.