Kancelarja gjermane, Angela Merkel ka dhënë se qeveria federale do të ndajë një miliard euro për qytetet dhe rajonet e gjithë vendit në vitin 2018.

Ky hap do të ndërmerret si përpjekje për të zvogëluar ndotjen nga trafiku, shkruan AP, përcjellë Klan Kosova.

Fondet do të investohen edhe në sektorë të tjerë si, autobusët elektrik, stacionet elektrike dhe infrastrukturën rrugore në mënyrë që ndotja e ajrit të reduktohet.

Shumë qytete në Gjermani përballen me përjashtim nga ngasja e makinave për shkak se ndotja e ajrit kalon nivel maksimal të lejuar për shkak të mbingarkesës me vetura.