Preshin e përdorim shumë, megjithëse ka shumë njerëz që nuk i kuptojnë vetitë shëruese që ka. Është i pasur me veti shëruese dhe ushqyese, përmban shumë vitamina dhe bienale, si dhe vaj eterik dhe squfur. Këto lloje të vajit eterik ndikojnë mirë në organet e frymëmarrjes, veshka, mëlçi dhe enë të gjakut.

Sa i përket gjëndrave, sugjerohen kompresa të ngrohta me presh të zier. Preshi ndihmon qetësimin e kollës dhe ndikon mirë kundër plogështisë, inflamacionit të mushkërive dhe astmës.

Pakëson sasinë e shtuar të acideve në urinë, kolesterolin në gjak dhe yndyrën në gjak.

Preshi përmirëson qarkullimin e gjakut dhe ndihmon te arteroskleroza dhe inflamacionet e venave.

Përmirëson oreksin dhe nxit punën e sistemit tretës dhe zorrëve.