Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan sot në Ankara deklaroi se pritet që automjeti i parë i prodhimit vendor në shitje të jetë në vitin 2021, ndërsa prototipi i tij pritet të përfundojë në vitin 2019, raporton Anadolu Agency (AA).

“Ky është një projekt i rëndësishëm në kuadër të synimeve për realizim deri në vitin 2023 dhe për këtë arsye nuk e duam as vonesën më të vogël”, ka thënë Erdoğan.

Në prodhim do të marrin pjesë kompanitë Anadolu Group, BMC, Kıraca Holding, Turkcell Group dhe Zorlu Holding.