Shumica e derrave në ferma janë të rrethuar nga të vjellat e tyre, feçet dhe urina. Ata sëmuren me pneumoni para se të theren, sepse fekalet e tyre dhe urina përmbajnë amoniak.

Konsumi i mishit të derrit mund të shkaktojë shumë efekte anësore. Të gjitha këto janë vetëm disa nga problemet. Nëse dëshironi të blini mish derri, hulumtoni rreth origjinës së tij.

Shumë fabrika të mbajtjes së derrave nuk ofrojnë ajër të pastër, rreze dielli të mjaftueshme dhe kullota të pastra për këto kafshë. Ata u japin derrave medikamente dhe agjentë anti-infektues si ushqim në vend të barit të gjelbër, që i bëjnë ata të rriten më shpejt.

Humbja e oreksit dhe problemi i infeksionit mund të shkaktohet nga Taenia solium – e gjetur në zorrët e derrit. Ethe, dhimbje muskujsh, këputje trupi dhe ënjtje mund të shkaktohen edhe nga trichinella-i i paraziteve. Dridhje, djersitja dhe migrena zakonisht shkaktohen nga infeksioni Menangle. Vuajtja dhe lodhja shpesh shkaktohen nga acarimi viral i hepatitit E.