Në të gjithë botën, rritja e çmimit të qirave po favorizon kërkesa në limitet e lejuara nga ligji. Lajmet e fundit që vijnë nga kryeqyteti anglez Londra, tregojnë se në vend të parasë, qiraja po paguhet me të brendshme.

Tingëllon e pabesueshme, por është e vërtetë, të paktën siç raporton portali “Quartz”, duke pasqyruar publikimet në blogun “Londonist”, ku thuhet se në vend të pagesës mujore për qiranë kërkohen brekë të përdorura, duke mos specifikuar më tej se nuk do të kërkohen kurrë marrëdhënie seksuale.

Ndërsa në të tjera lajmërime, nuk kërkohen të brendshme të përdorura, por favore seksuale në këmbim të mirëpritjes. Një rast konkret është lajmërimi i një personi me pseudonimin “Daddy”, i cili kërkon një vajzë mbi 18-vjeç, dhe ka dëshirë të braktisë banesën e prindërve për të jetuar me një “njeri të pjekur”.Ndërsa, në lajmërime të tjera, kërkohet marrëdhënie “nënshtrimi”, pra një skllave në shtëpi.