Daçiqi ka paralajmëruar se do ta detyrojnë Republika Srpskan që vitin ardhshëm ta bëjnë festë zyrtare ditën e Republikës së Serbisë.

Ministri i Jashtëm i Serbisë, Ivica Daçiq, ka reaguar ndaj vendimit të kryeministrit Haradinaj për të shpallur për 28 Nëntor ditë pushimi në Kosovë. Por, Daçiq ka thënë se Haradinaj e ka shpallur festë zyrtare Ditën e Flamurit, e në fakt Haradinaj ka marrë vendim që këtë ditë vetëm të mos punohet.

Ministri i Jashtëm i Serbisë, madje, ka thënë se Serbia do të marrë masa ndaj kësaj duke thënë se Republika Srpska, ditën e pavarësisë së Serbisë, do ta shpallë festë.

“Haradinaj e shpalli ditë feste 28 Nëntorin ditën e flamurit të Shqipërisë. Kjo i bie që vitin e ardhshëm Republika Srpska do ta shpallë festë, ditën e Republikës së Serbisë. Askush nuk tha asgjë rreth kësaj, pra ne do ta bëjmë këtë e jo veç të rrimë e të mos bëjmë asgjë”, ka thënë ai.

Ndërsa 4 ditë më parë nëpërmjet një njoftimi Haradinaj “duke u bazuar në Ligjin për festat zyrtare, ka vendosur që 28 Nëntorin, si ditë e shqiptarëve, ta shpallë ditë pushimi”.

“Kryeministri Haradinaj e shpall ditë pushimi 28 Nëntorin që njihet tradicionalisht si “Dita e Flamurit”, për t’i respektuar vlerat historike dhe kulturore si dhe traditat e mira familjare e shoqërore”, thuhej në njoftim.