Reshjet e bores kanë mbuluar Kroacinë. Shumë linja detare janë mbyllur, ndërsa bora ka shkaktuar problem të shumta edhe në komunikacionin rrugor.

Autoritetet kanë paralajmëruar se janë të mundura shembje të dheut në më shumë vende dhe rrugë, ndërsa vendkalimi kufitar Pasjak është mbyllur tërësisht.

Rrjeti evropian meteorologjik njoftoi se në gjithë territorin e Malit të Zi është në fuqi alarmi I kuq për shkak të pritjeve për reshje të shumta të shiut, erës së forte dhe vetëtimave.