Simpatizantë të OBRM-PDUKM-së kanë dalur në protesta pra Gjykatës Penale, si reagim ndaj arrestimit të 36 personave lidhur me ngjarjet e 27 prillit në Kuvendin e Maqedoni.

Mes të arrestuarve ka edhe deputetë aktual nga opozita maqedonase, funksionarë dhe persona të tjerë.

Për momentin atmosfera është e qetë dhe nuk ka ndonjë incident, ndërsa të pranishëm në protesta janë edhe personalitete maqedonase dhe ish-kryetarë komunash nga radhët e OBRM-PDUKM-së.