Apple, kompania e madhe amerikane e teknologjisë mendohet se është duke punuar në një përditësim të iPhone SE, model të cilin e ka lëshuar fillimisht në mars 2016.

SE, duke qëndruar për “Special Edition”, nënkupton një opsion më të vogël dhe më të lirë në gamën e telefonave të mençur të Apple, dhe mendohet se versioni i përditësuar do të vazhdoj në një dizajn të ngjashëm me një ekran 4 “, me çmim rreth 350 £. Lansimi vjen pasi Apple ka lëshuar iPhone-in e tyre më të shtrenjtë, iPhone X.

iPhone SE i ri shënon përvjetorin e dhjetë të pajisjeve inovative të kompanisë, me shumë karakteristika të reja.

Pjesa e përparme e iPhone X është ridizajnuar, duke hequr butonin home për të zgjeruar ekranin në të gjithë sipërfaqen e pajisjes.

Zëvendësimi i skanerit të gjurmëve të gishtave në butonin shtëpi është një sistem i ri i sigurisë, Face ID. Kamera e përparme përfshin një skaner të fytyrës 3D në mënyrë që përdoruesit të mund të zhbllokojnë telefonin me fytyrën e tyre.

Kamera është gjithashtu Infra Red, kështu që Face ID mund të funksionojë në errësirë.
IPhone i ri pritet të mbajë dizajnin tradicional të iPhone, me një buton home dhe skaner të gjurmëve të gishtave.