Shpend Ahmeti në përballjen e parë me Arban Abrashin në Klan Kosova ka deklaruar se fitorja e Vetëvendosjes në Prishtinë, nënkupton vazhdimin e gjërave të mira në qytet dhe jo kthim prapa në të kaluarën, kur me kryeqytetin udhëhiqte Lidhja Demokratike e Kosovës.

“Ne kemi filluar një rrugëtim në vitin 2013, rrugëtim që e ndalë të keqen, e keqe e përfaqësuar nga ajo se si është konsideruar pushtit nga qeverisje e kaluar; klintelizëm dhe katrahurë e vërtetë”, pohoi Ahmeti.

“Sot mund të themi ballë lartë se të gjitha zotimet i mbajtëm”.

“Tani kërkojmë që të vazhdojmë me reforma të tjera në katër vjetët e ardhshme”.

“Kërkojmë vazhdimin e së mirës në Prishtinë, jo kthim prapa”.