Pas numërimit të votave me kusht, me postë dhe personave me nevoja të veçanta, zyrtarët e Lëvizjes Vetëvendosje, përmes një konference për shtyp kanë konfirmuar fitoren e kandidatëve të tyre për kryetar të Prishtinës dhe Prizrenit.

Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Dardan Molliqaj, tha se Vetëvendosje do të vazhdojë edhe për katër vitet e ardhshme të mirëqeverisë me Prishtinën, e cila sipas, tij do të vazhdojë edhe me qeverisjen e Prizrenit.

“Pas numërimit të votave me kusht dhe ato të diasporës, ne konfirmojmë fitoren e VV-së në Prishtinë dhe Prizren. Mirëqeverisja e Prishtinës do të vazhdojë edhe për katër vite. Po ashtu këtë qeverisje do ta vazhdojmë edhe në Prizren. VV do ta ç’kap këtë shtet nga pushteti që  e ka kap”, ka thënë ai.

Ndërsa kryetari i komunës së Prishtinës edhe për katër vitet e ardhshme, Shpend Ahmeti ka falënderuar qytetarët e Prishtinës për një proces të rregullt e cila sipas tij që s’ka ndodhur asnjëherë më parë.

Ai theksoi se do të vazhdojë të luftojë korrupsionin si dhe do të vazhdojë reformat  në qeverisjen e Prishtinës.

“Është koha e përmbushjes së 100 zotimeve dhe nuk dua të humbas kohë se 100 punë i kemi. Falënderim i shkon diasporës që nuk u ndal asnjëherë për të mirën e Kosovës”, potencoi Ahmeti.

Ai gjithashtu tha se synon që të krijojë koalicione me parti tjera politike, që ta ketë shumicën e Kuvendit Komunal në Prishtinë.

“Synojmë që të ndërtojmë shumicën e Kuvendit Komunal dhe për këtë do të bisedojmë edhe me partitë tjera politike. Në katër vitet e ardhshme pres koalicion stabil”, shtoi tutje Shpend Ahmeti.

Ahmeti ka ftuar të gjithë qytetarët që të vinë dhe të festojnë sonte në shesh, duke filluar nga ora 19:00.