Të gjithë biem dakord se, kur takon një njeri të ri, sido qofshin rrethanat, nuk është e lehtë ta njohësh.

Në fillim mund të të duket se krijon një mendim të saktë rreth tij, por mjaftojnë edhe dy-tre situata për të kuptuar që je gabim.

Të gjithë miqtë, bashkëpunëtorët, fqinjët, kanë qenë dikur të panjohur dhe, po të kujtoheni, mund ta keni nisur marrëdhënien edhe me situate konfliktuale. Për ta kuptuar tjetrin më mirë, nëse jeni të interesuar, janë disa pyetje që ua lehtësojnë procesin e njohjes.

Sipas psikologëve, 5 pyetjet e mëposhtme do shpërfaqin më lehtë tiparet e personalitetit të tjetrit. Sigurisht, nëse nuk është gënjeshtar…
1. Si do ta përshkruaje veten?

2. Cilat janë ambicjet e tua?

Ku kërkon të shkosh?

3. Më thuaj titujt e disa librave që ke lexuar

4. Ccfarë muzike dëgjon?

5. Cila është puna jote e ëndrrave?