Pas braktisjes së fushëbetejës së Nishit, më 27 Nëntor 1443, me anë të fermanit të rremë, Skënderbeu mori kështjellën e Krujës dhe kreu një udhëtim në krahinat e Dibrës dhe Matit, që ishin zotërime të Kastriotëve. Atje gjeti gadishmërinë e shqipëtarëve, për të luftuar kundër pushtuesve osmanë. Në të njëjtën kohë ai ftoi bujarët shqiptarë, që të mblidhen në Krujë, për hartimin e planit për një kryengritje të përgjithshme. Më 27 Nëntor 1443, ai mbërriti dhe vetë në kryeqendrën e Kastriotëve. Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptar/qmksh