Sapo është arritur edhe zyrtarisht bashkëpunimi mes ASH dhe Lëvizjes BESA për rrethin e dytë në zgjedhjet lokale.

Siç u shprehen nga ky koalicion ASH-ja do ta përkrah Lëvizjen BESA aty ku garon BESA me BDI-në, ndërsa Lëvizja BESA do ta përkrah ASH ku garon me BDI-në.