Zëdhënësi i VMRO-DPMNE-së, Ivo Kotevski, ka mohuar zërat për tërheqjen e kryetarëve të rinj të komunave të fituara nga kjo parti. Sipas Kotevsit, një hap i tillë do t’ia mundësonte LSDM-së që të kishte pushtetin absolut në komunat me shumicë maqedonase.

“Një tërheqje e tillë do të mundësonte që Zeav të fitonte oushtet absolut dhe të mapipulojë interesat shtetërore”, ka deklaruar Kotevski për revistën e përjavshme “Fokus”. Kotevski ka përsëritur qëndrimim se partia e tij është dëmtuar në zgjedhje për shkak të plikimit të presionit të aparatit shtetëror.