Këshilli i Mandateve në Kuvendin e Shqipërisë është mbledhur ndërkohë që në sallë ndodhet edhe ish-ministri Saimir Tahiri.

Këshilli i Mandateve do të vendosë nëse do të pranohet apo jo kërkesa e prokurorisë për të filluar procesin e heqjes së mandatit, e cila përfundon me lejen për arrestimin dhe kontrollin në shtëpinë e ish-ministrit.