Prej disa ditësh në rrjet qarkullon një lajm mbi vajzën e parë të presidentit të Amerikës Donald Trump! Emri i saj nuk është Ivanka dhe jo shumë persona janë në dijeni të këtij fakti.  Emri i vërtetë i vajzës së parë të Ivanka Trump ish gruaja e Trump nuk është në të vërtetë Ivanka.

Në fakt, emri i parë i vajzës së Presidentit është Ivana, ashtu si nëna e saj.

Ivanka është një shkurtim e nofkë përkëdhelëse e emrit Ivana. Para 7 vitesh ka qenë vetë Ivanka ajo që e ka pranuar këtë gjë në llogarinë e saj në Twitter. Në një status të shkurtër ajo shkruan se në çekisht Ivanka është nofka e emrit Ivana siç mund të jetë Bobi për emrin Robert.