Bianca Brigitte Van Damme, u rrit në industrinë e filmit duke parë babain e saj, Jean-Claude Van Damme, artisti ushtarak / aktor, teksa preformonte dhe xhironte me grupin e tij në të gjithë botën. Ajo gjithashtu është atletike edhe për shkak të nënës së saj, Gladys Portugues, një ish-bodybuilder dhe konkurrente në evnte të shumta fitnesi.

Me dy prindër atletik, Bianca u bë gjithashtu pjesë e sportit në një moshë shumë të re. Ajo praktikoj karate, kick-boxing, boks, balet dhe patinazh artistik etj Biankas ju kërkua të bënte debutimin e saj të parë si aktore në 2007’ën, në filmin The Shepherd (2008), si Kassie Robideaux.

Ndërsa në vitin 2010 ajo u shfaq në “Solidiers” si Bianca Banks, e cila ishte shkruar, drejtuar, prodhuar dhe interpretuar nga babai i saj, Jean-Claude Van Damme. Në vitin 2010 ajo luajti edhe rolin e Anna Flint në “Assassination Games” një film i vitit 2011.
Por këto nuk ishin rolet e saj të vetme, Bianka gjithashtu luajti ne filma të tjerë si, “Alien Uprising”, “6 Bullets” dhe “Welcome to the Jungle”

Jo vetëm aktore por edhe atlete e jashtëzakonshme, Bianka pritet të sjelli projektet e rradhës shume shpejt jo vetëm në atletik por edhe në aktrim./ Syri.net