Ndezja e zorrës së dymbëdhjetë dhe ulcera duhet të shërohen, por rregullat e duhura gjatë terapisë janë shumë të rëndësishme, pasi që mund të zbusin dhimbjet dhe të zvogëlojnë problemet tjera.

Personat me ulcerë në lukth duhet të konsumojnë jogurt, qumësht të freskët dhe lëngje natyrore gjatë kohës së kanë dhimbje, transmeton KP.

Ata domosdo duhet t’iu shmangen ushqimet që përmbajnë yndyra, bukën e zezë, djathin, vezët e fërguara, erëzat e forta, supën me yndyrë, fasulet , trangujt, lakrën, qepët.