Tahiri ka theksuar disa herë se Metën mund ta ksihte mik por që mënyra si ai i mendon gjërat ka sjellë që ai ta ketë armik atë.I pyetur nëse dikush ka komplotuar kundër tij, mes tyre Kryeministri Rama dhe Ministri Xhafa, përgjigja e Tahirit ishte e përgjithshme.

“Nuk është dita të merrem kush ka rol në këtë histori. është dita t’i shkoj deri në fund kësaj historie, madje duke shkuar edhe në qelinë më të largët.Mua më intereson të dali e vërteta. Nëse ka njerëz që janë marrë me këtë histori, do vijë dita që do të merrem unë me ta. Tahiri tha se do të rrijë në qelinë edhe me të largët deri sa të zbardhet e vërteta.