Çdo vit që shpenzohet në edukim i shton mesatarisht 11 muaj jetë njeriut.

Këtë e kanë deklaruar disa shkencëtarë nga Universiteti i Edinburgut, të cilët kanë analizuar diferencat në kodet gjenetike (ADN) të njerëzve.

Studiuesit kanë deklaruar që një person i humb dy muaj për çdo kilogram mbipeshë dhe shtatë vjet për çdo paketë cigaresh në ditë.

Përfundimisht ata besojnë që do të gjejnë mënyra të reja që të na ndihmojnë të jetojmë më gjatë.

Ky grup ka përdorë të thënat e kodit gjenetik nga më shumë se 600,000 persona të cilët janë pjesëmarrës në një eksperiment natyral dhe masiv.

Sipas mjekut Peter Josh, edhe pse gjenet ndikojnë në jetëgjatësinë e njeriut, ju keni më shumë influencë përmes zgjedhjeve jetësore që bëni.