Sipas një studimi, femrat gëzohen po aq sa meshkujt, duke parë organet e të njëjtës gjini.

Ekspertët, zbuluan se vëmendja e meshkujve për të parë trupin e zhveshur të femrave , ngjason me ndjesinë që kanë femrat. Disa ekspertë, thonë se kjo është për shkak se, femrat  janë prej natyrës më të lirshme, kur bëhet fjalë për seksualitetin e tyre.

Një tjetër teori është se femrat mund të ndjejnë nevojën për të parë nudo  organet e femrave, që të bëjnë krahasim me veten e tyre. Këtë eksperiment, e bënë psikologë të  Cardiff University, me 57 meshkuj dhe femra, ku i tregonin imazhe të ndryshme seksuale, duke i pyetur për efektin që jepnin te secili.

Vullnetarët u ulën përballë një kompjuteri dhe panë në këto foto, femra dhe meshkuj. Meshkujt vunë re, se u tërhoqën më shumë nga fotot nudo të femrave.  Vëmendja e femrave ishte  në mënyrë të barabartë për të dy imazhet: meshkuj dhe femra. Një grup tjetër me femra, reaguan më shpejt ndaj fotove nudo të gjinisë femërore.

Studimi, sqaron se femrat që e quajnë veten heteroseksuale, janë më konfuze kur bëhet fjalë për seksualitetin sesa meshkujt. Ylli, Angelina Jolie, e cila prej vitesh është e martuar me aktorin Brad Pitt, dikur ka qenë e lidhur me modelen japoneze Jenny Shimizu. Gjithashtu, në një intervistë, ajo ka thënë se ndoshta edhe mund të ishte martuar me Jenny-in.

Një rast, tjetër është edhe aktorja, Amber Heard e cila ka pasur një lidhje të gjatë me fotografen, Tasya van Ree, përpara së të martohej me aktorin me famë ndërkombëtare,Johnny Depp.

Së fundmi, psikologët amerikanë, të cilët bënë këtë studim, dolën në përfundimin, se femrat janë të prirura ta përshkruajnë veten e tyre si biseksuale më shumë sesa meshkujt. Femrat në këtë studim, të cilat ishin midis moshës (16, 22 dhe 28), mund të ndryshonin mendje për preferencat e tyre seksuale. Ndërsa meshkujt, e përshkruanin veten e tyre si : 100% heteroseksual, ose 100% homoseksual.