NATO nuk do të jetë në gjendje t’i përgjigjet sulmit të mundshëm të Rusisë, thotë një deklaratë sekrete e aleancës në të cilën revista gjermane Spiegel kishte qasje.

Dokumenti i titulluar “Raporti i Progresit për Forcimin e Kapacitetit të Ndalimit dhe të Mbrojtjes së Aleancës” citon disavantazhe të mëdha në strukturën e NATO-s, transmeton lajmi.net.

Struktura e komandës së NATO-s, e cila atribuohet që nga rënia e Murit të Berlinit më 1989, është një nga faktorët kryesorë që dëmton aftësitë mbrojtjes së Aleancës, thuhet në raport.

Edhe ekspedita e NATO-s në një përgjigje, thotë raporti, nuk u lejoi atyre të veprojnë shpejt dhe nëse është e mundshme.

Zëdhënësja e NATO-s Oana Lunescu ka refuzuar të komentojë mbi këtë çështje, por ka thënë se forcat e Aleancës tani janë më të përgatitura dhe më të afta se kurrë gjatë dekadave të fundit.