Kashta e orizit, që në Japoni quhet “wara”, nuk hidhet kot. Ajo përdoret si ushqim për kafshët, por dhe për të stabilizuar terrenin në zonat bregdetare.

Por gjithashtu përdoret nga disa artistë që krijojnë skulptura gjigante. Madje për këtë është krijuar dhe Wara Art Festival. Festimet kanë lindur në 2008 kur komunitetiti bujqësor i Niigata i propozoi idenë Musashino Art University, për të patur një drejtues kreativ.

Që atëherë studentët janë thirrur për të projektuar dhe për të ndërtuar skulptura të reja çdo vit.