Gurëzat janë një shtresë e verdhë në dhëmbët tuaj që gradualisht mund të dëmtojnë dhëmbët tuaj.

Rekomandohet pastrimi i tyre çdo gjashtë muaj, e ky mund të bëhet edhe në kushte shtë pie.

Më poshtë keni një recetë mjaft efektive e cila mund të përgatitet lehtësisht.

Përbërësit

Një lugë gjelle pastë dhëmbësh

2 lugë peroksid hidrogjeni

2 lugë sode buke

2 lugë ujë

Përgatitja

Merrni një enë dhe hidhni brenda saj gjithë përbërësit. Përziejini mirë deri sa të bëhet një masë e njëtrajtshme.

Vendoseni masën e përftuar në furçën e dhëmbëve dhe lajini dhëmbët për 5 minuta.

Përsëriteni këtë metodë 3 herë në javë.