Përgatitja dhe blerja e ushqimeve të shëndetshme, mund të jetë si një betejë mes engjëllit në një anë dhe djallit në anën tjetër.

Pra shpesh ndodh që në kohën e drekës të dëshironi që të hani diçka me shumë kalori si p.sh hamburgeri por gjithmonë duhet ta zgjedhni një sallatë.

Intuitat tona për sjellje të shëndetshme janë thellësisht të formuara nga kjo histori. Plus, zgjedhjet e vështira thjesht ndjehen si ne jemi duke u tërhequr në dy drejtime.

Shkaqet kryesore të vdekjes në Shtetet e Bashkuara – si kanceri, sëmundjet e zemrës dhe sëmundjet e frymëmarrjes, ndër të tjera – janë shkaktuar të paktën pjesërisht nga sjellja jonë.

Si një shoqëri, ne mund të ulim këto vuajtje duke mësuar mënyra të reja për të ndryshuar sjelljen tonë.