Një vajzë e fiksuar me gjirafat e la në mes ëndrrën e saj për të zgjatur qafën, pasi shpenzoi gati 5 vjet duke mbajtur disa unaza të rënda prej metali në qafë.

Sydney Smith, 30 vjeç, nga Los Angeles, e cila e quan veten “vajza gjirafë”, kishte dëshirë që e gjithë bota ta njihte për qafën e saj të gjatë. E frymëzuar nga një fis në Azinë Juglindore të cilet njihen për zgjatjen e qafës së tyre nëpërmjet disa spiraleve prej bronzi, vajza realizoi vetë unazat dhe për pesë vite i shtonte ato në qafën e saj njëra pas tjetrës dalëngadalë, në mënyrë që të spostonte më poshtë klavikulën.

Maksimumi arriti në 15 unaza me një peshë që shkonte deri rreth 2,3 Kg, raporton Daily Mail.Por tashmë Sydney, ka hequr dorë nga hobi i saj duke pranuar se unazat po e pengonin të jetonte. “Unë nuk mundesha të jetoja si çdo njeri tjetër në SHBA për sa kohë isha një vajzë që kishte 15 unaza rreth qafës”, – u shpreh ajo.

“Në rast se dëshëron ta izolosh komplet veten nga bota e jashtme pa patur nevojë të dalësh nga shtëpia, të ngasësh makinën apo të shkosh në punë, ndoshta edhe mund të vazhdosh të mbash unazat”, – vazhdon ajo. Tashmë Sydney është duke kaluar kohë tek terapisti për të shëruar qafën e saj nga pesha e unazave.

Ndiqni videon ne linkun ne vijim: