Ndërkohë, drejtuesit e koalicionit mes Aleancës për Shqiptarë dhe të Lëvizjes Besa, Zijadin Sela dhe Bilall Kasami kanë qëndruar në Strugë në kuadër të aktiviteteve parazgjedhore. Zijadin Sela me këtë rast i është pëergjigjgur kreut të BDI-së, duke thënë se dëshprimin më të madh Ali Ahmeti do ta merr të dielën më 29 tetor. Kreu i Lëvizjes Besa tha se koalicioni me Aleancës për parimar dhe i bazuar në vullnetin e qytetarëve shqiptar.