Kryeministri Edi Rama është përballur me një sërë pyetjesh, drejtuar nga një prokuror i një “epoke tjetër”, konkretisht i kohës shqiptare të komunizmit.

Për më tepër lexoni “deponimin” e kryeministrit përpara prokurorit:

Cani: Jam prokuror i krimeve të rënda dhe punoj në prokurorinë pranë gjykatës së shkallës së parë. Kemi regjistruar procedim penal në ngarkim të shtetasit Saimir Tahiri…ju keni thirrut për të dhënë deklarimet e juaja mbi deputetin Tahiri…Cani: Betohuni që do të thoni të vërtetën:

Rama: Vetëm të vërtetën, betohem

Cani: Zoti Rama, po flasim për një hetim ku janë përfshirë disa persona politikë, ndaj do ju lutesha të përgjigjeshit për faktet… pra zoti Rama ne nuk bëjmë pyetje idiote..

Rama: Kur fëmijët bëjnë pyetje, nuk ka pyetje tilla, kur të mëdhenjtë bëjën kompetentin për gjëera që nuk i dinë, bëjnë pyetje idiote

Cani: Unë jam prokuror zoti Rama… do flitet për çështje sekrete

Rama: I kanë marrë vesh të gjithë sekretet

Cani: Keni të drejtë, kanë dalë në media… por mesa di unë i nxorrën deputetët e PS

….

Cani: Ku e keni takuar për herë të parë Tahirin?

Rama:Në fushatën e 2003. Ka qenë një prej të rinjve.

Cani: Si u njohët me Saimir Tahirin?

Rama: Kur unë u zgjova kryetar partie më ka dërguar një email ku nmë paraqiste disa ide të tij, lamë një takim, e kam takuar poshtë bashkisë, pastaj ka ardhur me mua dhe ka filluar punë në PS

Cani: A ndikoi shoku Gramoz Ruçi meqë janë të dy tepelenas?

Rama: Jo

Cani: Cfarë ju kërkoi Tahiri në takimet e para?

 

Rama: Më kërkoi të ndërtonte një rrjet kombëtar vullnetarësh për PS

Cani: Cfarë ju ofroi në këmbim?

Rama: Atë që më ka ofruar gjithmonë, vullnetin për punë dhe pasionin për ti cuar gjërat deri në fund.

Cani: Emri i Tahirit u përfol pas arrestimit të babait të tij në 2013. U takuat në 2013?

Rama: Nuk mbaj mend takim konkret, por në asnjë takim nuk ka kërkuar asgjë përveçse besimit për punën. Nuk më ka kërkuar asgjë.

Cani: Kur e bëtë ministër të Brendshëm e peshuat skandalin e babait të tij?

Rama: Populli thotë ‘çdo berr  varet nga këmbët e veta’. Unë them çdo burrë varet nga vendimet e veta. Djali nuk mban përgjegjësi për babain dhe babai nuk mban përgjegjësi për djalin burrë. Edhe sikur të ishte dënuar i ati, unë nuk do ndryshoja qëndrim.

Cani: I kërkuat shpjegime Tahirit pasi i vunë tritol?

Rama: I shpreha gjithë keqardhjen dhe solidaritetin dhe për atë deklaratë të Berishës kur tha ‘bombën e vuri vet’.

Cani: Hetuat mbi Tahirin në atë kohë?

Rama: Prokuroria e krimeve të rënda ka nxjerrë urdhër arresti për veprime terroriste për 6 shtetas. 2 prej tyre u arratisën. Falë gjykatës doli që nuk provohen aktet terroriste

Cani: A ishit në dijeni se Saimir Tahiri mund të ketë përdorur pajisjen përgjuese Imsi Catcher?

Rama: Për Tahirin mund të thuhen shumë gjëra, por kush mund të thotë që është skuth, nuk e njeh. Duhet të jesh pak skuth që të bësh përgjime/

 

I ftuar në emisionin Zonë e Lirë, gazetari Arian Cani është veshur me petkun e një punonjësi të sigurimit, dhe i ka lëshuar një sërë pyetjesh kryeministrit Edi Rama në lidhje me përfshirjen e mundshme të Saimir Tahirit me trafikun ndërkombëtar të drogës dhe lidhjen me grupin kriminal Habilaj.

Për më tepër lexoni “deponimin” e kryeministrit përpara prokurorit:

Cani: Jam prokuror i krimeve të rënda dhe punoj në prokurorinë pranë gjykatës së shkallës së parë. Kemi regjistruar procedim penal në ngarkim të shtetasit Saimir Tahiri…ju keni thirrut për të dhënë deklarimet e juaja mbi deputetin Tahiri…Cani: Betohuni që do të thoni të vërtetën:

Rama: Vetëm të vërtetën, betohem

Cani: Zoti Rama, po flasim për një hetim ku janë përfshirë disa persona politikë, ndaj do ju lutesha të përgjigjeshit për faktet… pra zoti Rama ne nuk bëjmë pyetje idiote..

Rama: Kur fëmijëtbëjnë pyetje, nuk ka pyetje tilla, kur të mëdhenjtë bëjën kompetentin për gjëera që nuk i dinë, bëjnë pyetje idiote

Cani: Unë jam prokuror zoti Rama… do flitet për çështje sekrete

Rama: I kanë marrë vesh të gjithë sekretet

Cani: Keni të drejtë, kanë dalë në media… por mesa di unë i nxorrën deputetët e PS

….

Cani: Ku e keni takuar për herë të parë Tahirin?

Rama:Në fushatën e 2003. Ka qenë një prej të rinjve.

Cani: Si u njohët me Saimir Tahirin?

Rama: Kur unë u zgjova kryetar partie më ka dërguar një email ku nmë paraqiste disa ide të tij, lamë një takim, e kam takuar poshtë bashkisë, pastaj ka ardhur me mua dhe ka filluar punë në PS

Cani: A ndikoi shoku Gramoz Ruçi meqë janë të dy tepelenas?

Rama: Jo

Cani: Cfarë ju kërkoi Tahiri në takimet e para?

 

Rama: Më kërkoi të ndërtonte një rrjet kombëtar vullnetarësh për PS

Cani: Cfarë ju ofroi në këmbim?

Rama: Atë që më ka ofruar gjithmonë, vullnetin për punë dhe pasionin për ti cuar gjërat deri në fund.

Cani: Emri i Tahirit u përfol pas arrestimit të babait të tij në 2013. U takuat në 2013?

Rama: Nuk mbaj mend takim konkret, por në asnjë takim nuk ka kërkuar asgjë përveçse besimit për punën. Nuk më ka kërkuar asgjë.

Cani: Kur e bëtë ministër të Brendshëm e peshuat skandalin e babait të tij?

Rama: Populli thotë ‘çdo berr  varet nga këmbët e veta’. Unë them çdo burrë varet nga vendimet e veta. Djali nuk mban përgjegjësi për babain dhe babai nuk mban përgjegjësi për djalin burrë. Edhe sikur të ishte dënuar i ati, unë nuk do ndryshoja qëndrim.

Cani: I kërkuat shpjegime Tahirit pasi i vunë tritol?

Rama: I shpreha gjithë keqardhjen dhe solidaritetin dhe për atë deklaratë të Berishës kur tha ‘bombën e vuri vet’.

Cani: Hetuat mbi Tahirin në atë kohë?

Rama: Prokuroria e krimeve të rënda ka nxjerrë urdhër arresti për veprime terroriste për 6 shtetas. 2 prej tyre u arratisën. Falë gjykatës doli që nuk provohen aktet terroriste

Cani: A ishit në dijeni se Saimir Tahiri mund të ketë përdorur pajisjen përgjuese Imsi Catcher?

Rama: Për Tahirin mund të thuhen shumë gjëra, por kush mund të thotë që është skuth, nuk e njeh. Duhet të jesh pak skuth që të bësh përgjime/

Lexo më shumë në: http://www.gazetaexpress.com/lajme-nga-shqiperia/salla-nxihet-perballe-rames-del-nje-prokuror-qe-i-ben-pyetje-te-renda-per-tahirin-453850/?utm_source=referral&utm_medium=web&utm_campaign=copyright