Miliona personave të moshës së shtyrë u përshkruhet përdorimi ditor i aspirinës.

Një studim i zhvilluar së fundmi ka treguar që ndalimi i përdorimit ditor të aspirinës tek këta persona, rritë gjasat për sulm në zemër dhe arrest kardiak për më shumë se një të tretën.

Trupi mund të pësoj efekt të kundërt pas një ndalese të tillë, duke shkaktuar koagulim në venat që furnizojnë me gjak zemrën dhe trurin, transmeton klankosova

Mos vazhdimi i përdorimit të aspirinës rritë rrezikun për sulm në zemër për 37%.

Studiuesit kanë thënë që peronat 75 vjeçar, apo më të moshuar, duhet të vazhdojnë përdorimin ditor të aspirinës.