Rreth orës 11:00, në vendvotimin numër 0539 në qytetin e Dibrës,   obligimin kushtetues bashkë me anetarët e familjes së tij, përmes votimit  e kreu edhe kryetari i Komunës së Dibrës,  njëherit edhe kandidati për kryetar komune, z. Ruzhdi Lata.

Pas votimit, kryetari Lata deklaroi para mediave deklaroi:

“Sot për dibranët është një ditë feste, një ditë ku vendoset për ardhmërinë qytetare të Dibrës së Madhe. Besoj se dibranët janë aq të kulturuar, te civilizuar, që kjo ditë të jetë e qetë, e mbarë , e mirë, me fat, me sukses për ardhmërinë e të gjithë neve. Prandaj ftoj të gjithë të marrin pjesë në votime dhe në bazë të bindjeve të tyre t’I sjellin Dibrës një ardhmëri më të mire dhe shumë të mirë.”

Përndryshe , z. Lata në këtë raund të dytë zgjedhor  hyn si fitues  I raundit të parë me një diferencë të madhe votash në raport me të gjikthë kandidatët e tjerë që konkuronin për kreun e Komunës së Dibrës.

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????