Pamja e trupit të gjymtuar të një rinoceronti është konsideruar si Fotografia e Vitit për Kafshët e Egra.

Brinjët e tij janë këputur pasi është qëlluar nga grabitqarët dhe kjo gjë i ra në sy Brent Stirton, i cili nuk hezitoi ta filmonte.

Një nga personat që gjykon fotografitë, Roz Kidman Cox tha se imazhi i tij ishte simbolik i një prej krimeve më mizore dhe të pakujdesshme që duhet të provokojë thirrjen më të madhe publike për mbrojtjen e kafshëve.

Pamja e rinocerontit ishte në konkurim me 50 mijë imazhe të ardhura nga 92 vende të botës. Fituesit e tjerë mund t’i  shihni më poshtë: