Dy burra gjermanë janë bërë çifti i parë i gjinisë së njejtë që janë martuar, duke shkëmbyer premtimet e tyre në ditën e parë të hyrjes në fuqi të ligjit të ri të martesës në vend.

Mende dhe Kreile, të cilët kanë qenë së bashku që nga viti 1979, ishin bërë fushta të gjatë për të drejta të plota për martesën e homoseksualëve. Në vitin 2002, ata ishin ndër çiftet e para që kishin hyrë në një partneritet civil, pasi Gjermania lejoi dicka të tillë, një vit më parë.

Shumë çifte priten që sot të kurorëzohen, pasi zyret e gjendjes civile u hapën të dielën për të shënuar ditën e parë të martesës së ligjshme të homoseksualëve në vend.

Partneritetet e regjistruara, megjithatë, nuk i dhanë 94.000 çifteve të gjinisë së njejtë, statusin e martesës.

Gjermania është vendi i 15 evropian që legalizoi martesën e homoseksualëve