Pas votimit për pavarësi në Parlamentin e Katalonjës, kriza pritet të thellohet ndërmjet Madridit dhe Barcelonës.

Tashmë Senati Spanjoll i ka aprovuar masat e paprecedenta për ta rimarrë kontrollin e këtij rajoni autonom.

Gjatë vikendit Spanja pritet të fillojë hapat për ta hequr nga zyra Presidentin e Katalonjës Carles Puigdemont dhe ministrat e tij, për ta instaluar sundimin direkt të Madridit.

Kryeministri i Spanjës Mariano Rajoy ka reguar nëpërmjet twitter duke bërë thirrje për qetësi.

“U bëj thirrje të gjithë spanjollëve që të rrinë të qetë.  Legaliteti do të kthehet në Katalonjë” ka shkruar Rajoy.