Kryeministri  Edi Rama zgjodhi nga Lezha, ka nisur konsultimet me qytetarët buxhetin e vitit 2018. Nga atje Rama është shprehur se do të çojë deri në fund reformën kundër informalitetit, Rama u ndal edhe tek projektet reale për këtë qark.

Ndërsa ka renditur dhe arsyen se pse është përfshirë në TVSH dhe biznesi i vogël.

“Ne duam që TVSH të mos përfundojë në xhepat e një grushti të pasurish. Përpiqemi të bëjmë politika të drejta. Biznesi i vogël e ka taksën zero, do ta ketë zero deri në një kufi të caktuar. Mosdhënia dhe mos marrja e faturës së TVSH është arsyeja pse i bëmë pjesë të skemës. Rezulton se ka disa biznese që deklarohen si të vegjël e qahen si të vegjël por që nuk janë të tillë. Limitin 15% e kanë kompanitë e mëdha, aq do ta kenë”,- sqaroi Rama.