Vladimir Putin ka deklaruar se do të zhvillojë një sistem të ri armësh nëse edhe vendet e tjera e bëjnë këtë gjë. Ai kërcënoi se nëse SHBA-ja do të largohet nga marrëveshja bërthamore, të njëjtën gjë do të bëjë edhe Moska.

Putin tha se Rusia do t’i qëndrojë besnike traktatit për kontrollin e armëve që prej Luftës së Ftohtë nëse Amerika bën të njëjtën gjë.

Ai beson se diçka e tillë mund të arrihet dhe se çarmatosja globale bërthamore është një mundësi reale. Asnjë lider tjetër rus nuk e kishte bërë më parë një deklaratë të tillë.