Kur jeni të zemërur apo të mërzitur, për të dhënë vendime përfundimtare mund të jetë e rrezikshme. Megjithatë e gjithë ajo çfarë mund të bëni është që të ju zërë gjumi dhe tashmë më në fund shkenca dhe po shpjegon pse ndodhë një gjë e tillë, transmeton Klan Kosova.

Pëgjumja në momentet kur jeni të mërzitur, ndodhë në atë mënyrë pasi e njëjta zonë e trurit kur ju ndiheni mirë, ndihmon në shijimin e ushqimit apo edhe kënaqësive seksuale. Shkencëtarët nga Universiteti i Japonisë, zbuluan se kjo pjesë e trurit po ashtu është e njohur për dendësi nga receptorët për një molekulë që na bën të përgjumur.

Nëse keni pasur një pushim të plotë të natës ose aspak, qendra e kënaqësisë së trurit do t’ju bëjë ende të përgjumur nëse jeni të mërzitur.

Gjumi i indinjuar nuk duket të jetë ndryshe nga gjumi i rregullt dhe të dyja mund të luftohen me kafeinë, sipas studimit.

Comments are closed.