Misri vazhdon të jetë numri një për mbajtjen konstante te nivelit te kolesterolit në gjak, pasi ul ndjeshëm grafikun e yndyrës në gjak.

Ai luan rol në prodhimin e energjisë trupore te njeriu.

Misri është një burim i vërtetë proteinash dhe vitaminash.

Në një studim të bërë me meshkuj të cilët kishin kolesterol të lartë, pas një trajtimi me produkte misri, si dhe me ushqime të varfra në yndyrë, u arritën rezultate mjaft të kënaqshme.

Misri gjithashtu është burim energjie sepse përmban vitaminën B, të domosdoshme për njeriun.

Në vendin tonë një përdorim të veçantë ka zënë buka e misrit dhe gjithmonë është rekomanduar për njerëzit që vuajnë nga hipertensioni.

Rezultatin më të mirë e jep nëse konsumoni bukë misri me kos, i cili duhet të ketë sa më pak yndyrë.