Lidhjet shpesh janë të vështira.

42 për qind e martesave përfundojnë me divorc, për çka hulumtuesit po shohin që t’i gjejnë shkaqet se pse po dështojnë ato.

E sipas një profesori të psikologjisë, kjo ngjan pasi që njerëzit thjeshtë janë idealistë, shkruan Independentt.

Eli Finkel, nga Universiteti i Illinois ka thënë se pritja e madhe nga lidhjet romantike duhet të ule  drastikisht nëse vërtetë dëshironi që të ndeheni të përmbushur.

“Pritjet e mëdha nga martesa kanë bërë që ajo të zgjas shkurt dhe kjo i bën njerëzit të dëshpërohen”, ka thënë ai.