Lëvizja Besa në Saraj është në panik të madhe nga humbja që ka pësuar në raundin e parë zgjedhore. Ata, tani nuk kursejnë as ofendimet e as sharjet si dhe përçarjet në këtë parti. Së fundmi një portal lokal I afërt me këtë parti “Rashçe lajm”, nga edhe është kandidati I Besës, Bashkim Bakiu, ka ofenduar të gjithë arsimtarët dhe pedagogët në shkollat fillore të Komunës së Sarajit. Në shkrimin, ata I kanë quajtur mësuesit dhe pedagogët, kuajë dhe shitës të votive për interesa individual. Kandidati I Lëvizjes Besa në Saraj, ka mërë gjithsej 4 500 vota, ndërsa kandidati I BDI-së Blerim Bexheti, 8 mij vota.