Urthi krijohet kur acidi i lukthit krijon ndjenjën e djegies në gjoks.

Ai mund të përshkruhet edhe si ndjenjë djegëse në gjoks dhe fyt.

Për nga natyra, urthi nuk konsiderohet i rrezikshëm, por përsëritja e shpeshtë e tij mund të jetë i pakëndshëm. Për të parandaluar urthin rekomandohet konsumimi i bajameve.

Konsumoni tre deri në katër bajame kur ndieni se keni probleme me urth.

Po ashtu mund të konsumoni edhe çaj të gjelbër, i cili është efektiv.